17. srpna 2013

GTA V Multiplayer - Proč mě to vlastně láká ?

Není tomu tak dlouho, co se objevily první snímky a videa ze hry GTA V. Každý je určitě shlédnul a udělal si svůj obrázek. Ve výsledku jsem se dopracoval až k tomu, že o tom napíši článek.




Abych přešel rovnou k věci, tak nejsem zase tolik online hráč a nesedím stovky hodin u onlinovek. Co preferuji je single-player kampaň, sem tam nějaký co-op a spíše přeletuji ze hry na hru, než abych si projel herní příběh 3x u stejné hry dokola. Od podledního traileru na hru GTA V to však vypadá celé trochu jinak a já vám řeknu proč.


1. Rockstar Games "Rockují" :)

Poslední tituly Rockstar Games se mají opravdu čím pyšnit. Vychází jeden trhák za druhým a myslím, že vývojáři moc dobře ví, co jejich spotřebitelé žádají. GTA IV, Max Payne 3, Red Dead Redemption... To všechno se stalo kvalitou nad kvalitu a hra dokázala potěšit i ty nejnáročnější.
Dovolit si tolik dobrodružství v plně žijícím volném světě až se 16ti hráči najednou zní skvěle už jen v traileru. Pokud se to podaří na 100% po vydání hry, tak jsem si jistý, že Rockstáři právě tvoří historii veškerého online hraní.

2. Příběh ? Jasně, proč ne...

Trailer se nám zmínil o příběhu, který bude doprovázet hráče v multiplayeru, pokud si to budou přát. Příběh ve více hráčí se v posledních letech začal nenápadně vkrádat i do jiných her a je rozhodně mezi hráči vítán. Zběsilé plácání se po městě s kulometem a nesmyslné střílení všeho co se hýbe je tak trochu out. Hráči nyní hledají záchytná lana a společné prožívání příběhu. Snad bych mohl připomenout Borderlands u kterého jsem s kamarády vydržel celkem dlouho a to díky příběhu, kterým jsme společně procházeli :)




3. Neomezené možnosti

Pokud je jediná věc, ve které byla celá série GTA vždy vynikající, tak je to volnost a možnost vytváření si vlastní zábavy v herním světě. Jak dlouho vydržím, pokud po mě jde FBI i armáda ? Kolik chodců srazím, pokud teď vlítnu na chodník ? Tyto otázky se nám honili v předchozích dílech a nepochybně se tak stane i v GTA V. Vše tohle bude možné sdílet s hráči v GTA V. Rockstar Games se vyvarovalo chyb, které nasekali v GTA IV a nyní vsadili vše na zpětnou vazbu hráčů :)

4. Tak trochu MMO kořeny..

GTA V Multiplayer mi trochu připomíná současné MMO hry. Vlastnit barák s garáží, které budeme moci libovolně upravovat z vydělaných zdrojů je jedna z rysů MMO her. Když k tomu ještě přidám libovolnou tvorbu postavy, se kterou budeme v online světě GTA V poběhávat, tak jsme k masivně multiplayerovému titulu ještě blíže. Je tohle snad první krok od Rockastar Games, aby série GTA pomalu vstupovala na půdu MMO her ? Já v to tak trochu doufám, neboť věřím, že otevřený svět a spousta reálných lidí ve světě je cesta k úspěchu... Pohled na to, kolik vzácných aut některý z hráčů nasbíral nebo jak cenné nemovitosti ten druhý vlastní zní opravdu sladce :)


Tohle je jen malá část sepsaná z fleku behěm pár minut a za pomoci alkoholického nápoje a proto omluvte veškeré hrubky a souvětí, které nedávají smysl :D Nicméně mou otázkou zůstává "Jak moc se těšíte na GTA V" ? 




Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené články