18. září 2013

Je možné, že GTA 5 na PC nevyjde...

Pro někoho smutná zpráva, pro mě spíše marketingový tah..Vzniklá petice na serveru change.org doufá, že zabrání vydání hry GTA V na PC. "Hráči PC her by se konečně měli ponaučit nekrást hry" - Lépe řečeno, aby se jedinci odnaučili pirátství.



Kdo za založením petice přesně stojí se tak zase úplně neví. Na internetu se dočtete o určité osobě, které vadí pirátství a zřejmě si neuvědomuje, že zde není na místě trestat hráče ( Ať piráty či nepiráty ) nýbrž, že jde o chybu vývojářů a měli si lépe ohlídat zabezpečení hry. Na trhu existuje nespočet her, na které jsou pirátské háky "ručičky" krátké.

Když jsem se nad tím tak trochu pozastavil, tak mi nedává smysl, proč by obyčejný smrtelník zakládal něco, co se prostě ve skutečnosti ani nedá nijak realizovat. Však si představte, že vám nevydají hru na PC, jelikož jste pirát a co uděláte ? No přece si stáhnete hru jinou.



Já, jakožto známý pátral a rejpal pod tím vidím spíše marketingový tah. Když se podíváme trochu zpět, tak zjistíme, že konzole doslova přežívají a hráčskou dominancí je samozřejmě PC. Tím, že bude GTA 5 pouze na konzole se stane to, že i PC hráč půjde a koupí si konzoli, aby si na ní mohl tuhle hru zahrát. Je to velice chytrý marketingový tah ať už od jedince nebo snad celého vývojářského studia.



Vývojáři Rockstar Games stále mlčí. Petice vznikla na podzim 2012 a nyní sčítá více jak 350.000 podpisů.
U hry GTA IV byla PC verze oznámena po 4.měsících od vydání konzolových verzí a my nyní budeme bedlivě sledovat, zda-li vývojáří PC verzi oznámí či ne.

Jen tak mimochodem za GTA V se první den utržilo rovných $800.000.000 - Vývoj hry vyšel na $50.000.000 a tak se stal nejdražší hrou všech dob.


Partner www.thisplus.cz - Zabij10prasat

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené články